România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE

România a avut în luna iunie cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de circa 2,5 ori mai abruptă decât media comunitară de 3,1%, în pofida încetinirii ritmului de creştere a preţurilor, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

460 afișări
Imaginea articolului România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE

România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE (Imagine: Shutterstock)

Inflaţia anuală din UE a scăzut în iunie la 3,1%, de la 3,2% în mai. În iunie faţă de mai, preţurile au scăzut în UE cu 0,1%.

În zona euro, rata anuală a inflaţiei a stagnat la 2,7%, iar preţurile au rămas la acelaşi nivel în iunie comparativ cu mai.

Cele mai reduse cifre au fost înregistrate în Suedia (1,5%), Slovenia (1,6%) şi Cehia (1,9%), iar preţurile au crescut cel mai mult în România (aproape 8%), Estonia (4,7%) şi Grecia (4,6%).

Preţurile de consum au scăzut cu 0,3% în iunie, faţă de mai, pe fondul ieftinirii produselor alimentare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Datorită ieftinirii preţurilor din iunie, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 7,93%, de la 8,41% în luna anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici