România a înregistrat în martie a şasea creştere anuală din UE a preţurilor la producător

România a înregistrat, în luna martie, a şasea creştere anuală din UE a preţurilor producţiei industriale, de trei ori mai accentuată decât media statelor membre, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat.

17 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat în martie a şasea creştere anuală din UE a preţurilor la producător

România a înregistrat în martie a şasea creştere anuală din UE a preţurilor la producător

Preţurile producţiei industriale au crescut în martie, în Uniunea Europeană, cu 1,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce în zona euro indicatorul a urcat cu 0,9%.

Avansul de 4,5% înregistrat de România este al şaselea cel mai puternic din UE, după Grecia (7,9%), Marea Britanie (5,6%), Danemarca şi Finlanda (5,5% fiecare) şi Belgia (5%).

La polul opus se situează Letonia (-7,8%), Slovacia (-6,1%) şi Germania (-1,7%).

În martie faţă de februarie, preţurile producţiei industriale au crescut în UE cu 0,7%, respectiv cu 0,6% în zona euro.

Creşterea lunară de 0,7% plasează România pe locul al şaptelea între statele membre, pe aceeaşi treaptă cu Germania şi Franţa.

Cele mai puternice avansuri lunare ale indicatorului au fost înregistrate în Marea Britanie (1,7%), Bulgaria şi Grecia (1,3% fiecare) şi Belgia şi Lituania (1,1% fiecare), în timp ce Suedia (-1,7%), Danemarca (-1,2%), Estonia (-0,4%) şi Irlanda (-0,3%) sunt singurele state membre cu scăderi ale preţurilor producţiei industriale în martie faţă de februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici