România și Polonia vor să aibă un punct de vedere comun în UE în privința exploatării huilei

România și Polonia vor să aibă un punct de vedere comun în Uniunea Europeană (UE) în privința exploatării huilei, sector în care Polonia deține tehnologii eficiente și în care există posibilități de colaborare între cele două state, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

15 afișări
Imaginea articolului România și Polonia vor să aibă un punct de vedere comun în UE în privința exploatării huilei

România și Polonia vor să aibă un punct de vedere comun în UE în privința exploatării huilei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am abordat aspecte legate de industria minieră, de apărare, unde relațiile noastre sunt tradiționale, dar și aspecte ce țin de securitatea energetică în UE și unde împreună putem fi o voce comună importantă", a declarat Videanu într-o declarație de presă comună cu vicepremierul și ministrul Economiei din Polonia, Waldemar Pawlak.

România și Polonia au un interes comun în utilizarea huilei, numărându-se printre cei mai importanţi producători din acest sector din Europa, şi vizează o colaborare în zona exploatării.

"Vom avea o politică comună la UE în privința huilei și studiem posibilitatea unor colaborări inclusiv în exploatarea huilei", a adăugat Videanu.

Totodată, Pawlak va participa miercuri la inaugurarea unei investiții poloneze la Vălenii de Munte.

Videanu a precizat că întâlnirea cu Pawlak este un preambul al vizitei pe care președintele polonez o va întreprinde în 7-8 octombrie în România, moment când va fi semnat și un parteneriat strategic între cele două state.

"Acest parteneriat va duce cu certitudine la consolidarea relațiilor noastre politice și economice", a mai spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici