România importă 10% din laptele folosit ca materie primă şi integral ambalajele şi fructele din iaurturi

România importă 10% din laptele folosit ca materie primă şi integral foliile din care se fabrică paharele din plastic şi fructele aflate în compoziţia iaurturilor.

260 afișări
Imaginea articolului România importă 10% din laptele folosit ca materie primă şi integral ambalajele şi fructele din iaurturi

România importă 10% din laptele folosit ca materie primă şi integral ambalajele şi fructele din iaurturi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Fructele pentru iaurturi vin sub formă de gem pasteurizat în containere închise şi sunt aduse de la mari producători de fructe din Europa. La ora actuală nu există un producător în România care să producă fructe pentru uz industrial", a declarat joi Laurenţiu Tulvan, directorul de operaţiuni pentru Europa de Est al Danone.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vizitat joi fabrica de lactate din Bucureşti a producătorului francez.

El a spus că şi folia de plastic din care se fabrică paharele în care sunt vândute iaurturile este importată din Polonia, pentru că nu există un astfel de material pe piaţa românească.

În schimb, laptele pe care îl folosesc producătorii este în proporţie de 90% de provenienţă internă.

Materia primă importată pentru producţia de lactate nu depăşeşte 10%, a afirmat Dorin Cojocaru, directorul general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

Potrivit lui Constantin, în perioada 2007-2013 România a atras fonduri europene pentru industria laptelui în valoare de 42 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici