România, singura ţară din Europa Centrală care produce erbicide cu toxicitate redusă

„România este o ţară privilegiată” a explicat preşedintele Asociaţiei Industriei de Protecţie a Plantelor din România, Vasile Iosif, întrucât „este singura ţară din Europa Centrală care produce erbicide sulfonilureice", cu toxicitate redusă.

535 afișări
Imaginea articolului România, singura ţară din Europa Centrală care produce erbicide cu toxicitate redusă

România, singura ţară din Europa Centrală care produce erbicide cu toxicitate redusă

Acestea reprezintă „o tehnologie de ultimă generaţie pe care numai ţările foarte dezvoltate o posedă şi care prevede o toxicitate mai mică decât sarea de bucătărie”. Pe de altă parte ţara noastră foloseşte foarte puţine pesticide, „suntem aproape pe ultimul loc în Uniunea Europeană” a mai adăugat acesta , în cursul evenimentului „Meet the food” care a avut loc vineri, în Bucureşti.

„Avem una dintre ţările care contribuie cu indicatori frumoşi la agricultura Europei”, a afirmat Monalisa Ungureanu, CEO Origin. Fermierii români sunt orientaţi către eficienţă, sunt atenţi la modul de cultivare şi investesc pentru a obţine producţii din ce în ce mai bune, interesaţi fiind de calitatea produselor pe care la obţin. „Noi am încercat să îi ajutăm pe fermierii noştri să valorizeze tehnologia şi informaţiile de ultim moment pe care le au la dispoziţie. Mulţi dintre fermierii din portofoliul nostru folosesc instrumente de precizie, fac analizeze solului, distribuie îngrăşământ în mod raţional şi astfel produc eficient”, a mai explicat CEO-ul Origin.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici