Românii către şeici: “Noi venim cu verdele, voi veniţi cu verzişorii”. Ce proiecte vrem să le vindem arabilor

Un dosar cântărind două kilograme, în care sunt inventariate proiecte publice şi private însumând 10 miliarde de dolari, le-a fost înmânat investitorilor din Golf, veniţi la Bucureşti, la un forum de afaceri, să testeze piaţa românească.

77 afișări
Imaginea articolului Românii către şeici: “Noi venim cu verdele, voi veniţi cu verzişorii”. Ce proiecte vrem să le vindem arabilor

Românii către şeici: “Noi venim cu verdele, voi veniţi cu verzişorii”. Ce proiecte vrem să le vindem arabilor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am 2.000 de miei pregătiţi. Ori îi vând în ţară, ori în afară, să văd cine dă mai mult". Ştefan Poienaru creşte mii de oi şi capre. În fiecare an, înainte de Paşte, afacerea lui înfloreşte. Pentru a avea însă o cerere constantă tot timpul anului, dl. Poienaru ţinteşte mai departe. A venit la forumul de afaceri româno-arab, care se desfăşoară zilele acestea la Bucureşti, decis să-şi trimită berbecuţii în Dubai, Qatar, Oman sau Emiratele Arabe Unite. "Arabii nu cer o cantitate anume: cât de mult putem noi livra", ne spune crescătorul român.

Pentru piaţa arabilor se bate toată lumea occidentală. De pildă, Jameel Sultan, vicepreşedintele Camerei de Comerţ din Oman, ne spune că ţara sa - a cărei agricultură este dedicată creşterii curmalelor - importă 80 la sută din necesarul de carne roşie din Noua Zeelandă şi Canada, iar pui aduce din Franţa şi Brazilia, deci România ar trebui să se bată pentru un loc pe o piaţă foarte ofertantă.

De altfel, agricultura a fost, alături de energie şi turism, una dintre principalele teme de discuţie ale Consiliului de Cooperare a Golfului - o reuniune de afaceri la care au participat miniştri şi oameni de afaceri din ţările arabe din zonă şi oficiali români. Traian Băsescu şi Mugur Isărescu i-au invitat pe investitorii arabi să încerce o afacere "eco" - pământ e destul, e necontaminat de chimicale, e "verde", după cum bine se poate vedea din elicopter, cum a sunat o recomandare a preşedintelui.

Citeşte mai multe despre proiectele pe care le vindem arabilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici