Românii cheltuie în medie 60 lei pentru o masă în oraş

Clienţii Gusto Dominium, unul dintre lanţurile de resturante de origine poloneză prezente pe piaţa locală, cheltuie la o singură ieşire în oraş circa 60 de lei, în timp ce în cazul unei comenzi cu livrate la domiciliu comanda ajunge la circa 45 de lei.

322 afișări
Imaginea articolului Românii cheltuie în medie 60 lei pentru o masă în oraş

Românii cheltuie în medie 60 lei pentru o masă în oraş (Imagine: Shutterstock)

"În ultimul an, clienţii restaurantelor Gusto Dominium au plătit, în medie, 60 de lei pentru o masă în oraş, iar cele mai comandate produse au fost pizza Dominium, ce conţine un număr mare de ingrediente, pastele, puiul Alfredo şi salata Toscana. Când vine vorba de băuturi însă, cele garbogazoase sunt cele mai vândute”, a declarat Lukasz Kuzniar, director de dezvoltare al Gusto Dominium România, citat într-un comunicat.

În cazul comenzilor livrate la domiciliu, suma alocată este, în medie, de 45 de lei, diferenţa comparativ cu nota de plată din restaurante fiind determinată de faptul că, de cele mai multe ori, clienţii nu optează şi pentru băuturi, ci doar pentru preparate de bucătărie

Şi deserturile sunt printre preparatele preferate de clienţi. Astfel, la o ieşire în oraş clienţii comandă marchiza, mousse de ciocolată şi cheesecake.

"Pentru anul în curs ne aşteaptăm ca nota medie în restaurantele noastre, dar şi în ceea ce priveşte comenzile, să se majoreze cu circa 10 – 15%", a completat Lukasz Kuzniar.

Gusto Dominium are şapte restaurante pe plan local.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici