Rubla rusească deschide la minimul ultimelor 15 luni faţă de dolar

Rubla rusă a deschis la un minim al ultimelor 15 luni faţă de dolar în primele tranzacţii de dimineaţă, reacţionând pentru prima dată la rebeliunea Wagner.

642 afișări
Imaginea articolului Rubla rusească deschide la minimul ultimelor 15 luni faţă de dolar

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

La ora 04.02 GMT, rubla era cu 2,1% mai slabă faţă de dolar, la 86,37, atingând 86,8800 la deschiderea pieţei, potrivit Sky News.

Acesta marchează cel mai slab punct al său de la sfârşitul lunii martie 2022.

Mercenarii ruşi conduşi de Evgheni Prigojin s-au retras în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică din oraşul Rostov pe Don, în sudul Rusiei, în baza unui acord care a pus capăt avansului lor rapid spre Moscova.

De asemenea, această evoluţie a reînviat o veche temere în SUA cu privire la ce se întâmplă cu stocul nuclear al Rusiei în cazul unor tulburări interne.

Ţiţeiul Brent, o referinţă globală pentru principalul export al Rusiei, a crescut cu 0,2%, la 74,03 dolari pe baril.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici