Rus: Rusia a amânat pentru ianuarie negocierile cu România privind cursa Tarom către China

Negocierile cu Rusia privind acceptul de survol pentru cursele Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing, programate la jumătatea lunii noiembrie, au fost amânate de autorităţile de la Moscova pentru luna ianuarie, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

639 afișări
Imaginea articolului Rus: Rusia a amânat pentru ianuarie negocierile cu România privind cursa Tarom către China

Rus: Rusia a amânat pentru ianuarie negocierile cu România privind cursa Tarom către China (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Iniţial aveam programate discuţii cu autorităţile ruse în jurul lui 15 noiembrie, însă ne-au amânat pe anul viitor. Negocierea aceasta cu autorităţile de resort din Rusia, la solicitarea lor, se va face în ianuarie, ne vor comunica ei când. Trebuie să-ţi dea cineva dreptul de survol. Până mai adineauri, astea se aprobau extrem de rapid, în acest moment acest drept nu se mai dă atât de simplu. Am făcut toate demersurile legale", a explicat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Acordarea dreptului de survol a devenit problematică în urma conflictului din Ucraina, care a generat tensiuni între Rusia şi statele occidentale.

Ministrul a amintit că memorandumul pentru reluarea zborurilor este semnat atât de partea română, cât şi de cea chineză.

Tarom a renunţat la linia aeriană Bucureşti-Beijing în 2003, din raţiuni economice.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara în luna martie, cu ocazia unei vizite în China, că reluarea curselor Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing-Bucureşti este prevăzută pentru luna iunie sau iulie, în timp ce surse din companie afirmau două luni mai târziu că operarea zborurilor va începe în luna august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici