Rusia cere UE să monitorizeze tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei

Compania rusă Gazprom a cerut duminică Uniunii Europene să monitorizeze tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei către Europa, şi a promis să crească volumele pentru a compensa pierderile în Ucraina.

50 afișări
Imaginea articolului Rusia cere UE să monitorizeze tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei

Rusia cere UE să monitorizeze tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere că observatorii angajaţi de Gazprom nu au acces la sistemele de presiune ale staţiilor de pompare din Ucraina, am trimis Comisiei Europene o scrisoare pentru a-i propune să supravegheze tranzitul volumului de gaz pe teritoriul Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, pentru televiziunea rusă.

Rusia a suspendat joi aprovizionarea cu gaz a Ucrainei, în lipsa unui acord privind preţul livrărilor pentru 2009 şi din cauza unor datorii.

Citeşte şi:

Gazprom acuză Kievul că "fură" zilnic 35 de milioane de metri cubi de gaz

Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici