Rusia păstrează suspansul privind asistenţa financiară oferită Ucrainei: "Prioritatea este încetarea violenţelor"

Preşedinţia Rusiei a evitat să confirme, miercuri, oferirea unui ajutor de două miliarde de dolari Ucrainei, subliniind că prioritatea este încetarea violenţelor soldate cu cel puţin 25 de morţi.

259 afișări
Imaginea articolului Rusia păstrează suspansul privind asistenţa financiară oferită Ucrainei: "Prioritatea este încetarea violenţelor"

Rusia păstrează suspansul privind asistenţa financiară oferită Ucrainei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ucraina este în pragul intrării în incapacitate de plată, iar Ministerul rus al Finanţelor anunţase că o tranşă de două miliarde de dolari va fi oferită Kievului săptămâna aceasta.

Întrebat despre acest subiect, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a răspuns: "Deocamdată, nu pot spune nimic despre acest subiect. Este evident că în contextul în care extremiştii fac ce vor în Ucraina, prioritatea este găsirea unei soluţii" pentru încetarea violenţelor.

După ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat semnarea unui Acord de asociere cu Uniunea Europeană, Moscova a promis un împrumut de 15 miliarde de dolari Ucrainei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici