Sacrificările de animale au scăzut în luna iunie

Crescătorii au sacrificat mai puţine animale în iunie 2007 comparativ cu luna anterioară, cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată în cazul oilor şi caprelor, de 35,8%.

1 afișare
Imaginea articolului Sacrificările de animale au scăzut în luna iunie

Sacrificările de animale au scăzut în luna iunie

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în luna iunie a acestui an au fost sacrificate 326.000 de oi şi capre, faţă de 508.000 în luna precedentă, scăderea fiind determinată de reducerea numărului de animale sacrificate în gospodării, în timp ce tăierile din abatoare au rămas constante - 4.000.

Oile şi caprele sunt crescute şi sacrificate mai ales în gospodării, abatoarele specializate în domeniu având o pondere de 1% din totalul tăierilor.

Bovinele sunt de asemenea sacrificate mai ales în gospodării, abatoarele având o pondere de circa 16% din totalul tăierilor, în luna iunie. Numărul de bovine sacrificate a scăzut în iunie cu 7,4%, la 100.000 de animale, fiind sacrificate mai puţine animale de crescătorii individuali, dar şi în ferme.

În ce priveşte domeniul avicol, în luna iunie au fost tăiate cu 14,8% mai puţine păsări, comparativ cu luna mai, scăderea reflectând tendinţa din abatoare. Acestea au o pondere de 64% din totalul tăierilor de păsări.

O scădere a numărului de animale tăiate a fost înregistrată în luna iunie şi la porci, numărul total find de 336.000, faţă de 367.000 în luna precedentă, în special din cauza scăderii numărului de porci sacrificaţi în gospodării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici