Salt major. Românii îşi fac din ce în ce mai multe asigurări de sănătate. Piaţa a crescut cu aproape 30%

Piaţa asigurărilor de sănătate creşte în continuare cu două cifre. Asigurările de sănătate şi-au menţinut dinamica efervescentă şi în S1/2023, făcând un salt de aproape 30%. Signal Iduna conduce în continuare topul, urmat de Allianz-Ţiriac şi Groupama, anunţă Ziarul Financiar.

1092 afișări
Imaginea articolului Salt major. Românii îşi fac din ce în ce mai multe asigurări de sănătate. Piaţa a crescut cu aproape 30%

Salt major. Românii îşi fac din ce în ce mai multe asigurări de sănătate. Piaţa a crescut cu aproape 30%

În ceea ce priveşte principalii jucători de pe acest segment, subscrierile companiilor au crescut cu ritmuri cuprinse între 10% şi până la peste 40%. Numărul contractelor în vigoare de asigurări de sănătate a înregistrat o creştere de 11,1% faţă de S1/2022, până la 222.084, în timp ce numărul contractelor noi de asigurări de sănătate încheiate în S1/2023 a ajuns la 140.829, în creştere cu 3,5% comparativ cu S1/2022.

Signal Iduna şi-a menţinut poziţia de lider al pieţei asigurărilor de sănătate în primul semestru (S1) din 2023, ajungând la un volum al primelor brute subscrise de 137,4 mil. lei, după ce a consemnat un avans consistent de 29,6% comparativ cu S1/2022, potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din primul semestru (S1) din 2023.

Allianz-Ţiriac rămâne al doilea cel mai mare asigurător din zona asigurărilor de sănătate în primele şase luni din 2023, cu un volum al primelor brute subscrise care a depăşit pragul de 100 mil. lei, ajungând la 100,7 mil. lei, în creştere cu 11,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Locul 3 de pe podiumul topului asigurărilor de sănătate revine în continaure companiei Groupama Asigurări, care a înregistrat un volum al primelor brute subcrise de 96,6 mil. lei, în creştere cu 30,5% în prima jumătate a anului 2023, comparativ cu S1/2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici