Samsung cere autorităţilor americane să interzică importul de iPhone, iPad şi iPod în SUA

Samsung cere Comisiei pentru Comerţ Internaţional din SUA să interzică importurile produselor Apple iPhone, iPad şi iPod, deschizând un nou episod în războiul dintre cele două companii.

795 afișări
Imaginea articolului Samsung cere autorităţilor americane să interzică importul de iPhone, iPad şi iPod în SUA

Samsung cere autorităţilor americane să interzică importul de iPhone, iPad şi iPod în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samsung susţine că smartphone-ul iPhone, tableta iPad şi media player-ul iPod încalcă cinci brevete privind standardele de telecomunicaţii şi interfaţa cu utilizatorul.

Grupul sud-coreean a intentat de asemenea un proces Apple într-o instanţă federală din Delaware, pentru încălcarea brevetelor.

Războiul dintre cei doi giganţi ai tehnologiei acumulează tot mai multe litigii în justiţie, în Statele Unite şi în Coreea de Sud.

În aprilie, Apple a dat în judecată Samsung într-o instanţă federală din California, acuzând gama de smartphone-uri şi tablete Galaxy că imită iPhone şi iPad. Samsung a intentat atunci un contraproces în California.

Săptămâna trecută, compania americană a iniţiat o nouă acţiune în justiţie împotriva Samsung, de această dată în Coreea de Sud.

Pe lângă smartphone-urile şi tabletele proprii, Samsung fabrică şi microchip-uri pentru gadget-urile produse de Apple, afacere care i-a adus venituri de 5,7 miliarde de dolari anul trecut.

Samsung s-a conturat în ultimii ani ca cel mai puternic competitor al Apple pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, însă varietatea largă de gadget-uri pe platofrma Android, care nu oferă exclusivitate vreunui producător, ţine compania sud-coreeană pe un distant loc secund.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici