Samsung, în CONFLICT cu un alt producător renumit. Cărei firme vrea să-i blocheze vânzările în SUA

Grupul sud-coreean Samsung vrea să obţină o interdicţie pentru importul şi vânzarea în Statele Unite a unor produse ale companiei suedeze Ericsson, parte a unei dispute privind patentele.

1016 afișări
Imaginea articolului Samsung, în CONFLICT cu un alt producător renumit. Cărei firme vrea să-i blocheze vânzările în SUA

Samsung în conflict cu un alt producător renumit. Cărei firme vrea să-i blocheze vânzările în SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Samsung a transmis cererea Comisiei pentru Comerţ Internaţional din SUA, după ce Ericsson, producător de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, a depus documente în decembrie pentru a opri accesul pe piaţa americană a unor produse wireless ale Samsung, inclusiv gama de tablete şi smartphone-uri Galaxy, potrivit Wall Street Journal.

Ericsson nu vrea să continue negocierile şi are cerinţe "nerezonabile", se arată într-un comunicat al Samsung.

Grupul sud-coreean vrea să interzică vânzarea în SUA a unor produse Ericsson despre care afirmă că îi încalcă şapte patente.

Ericsson a acuzat în noiembrie Samsung că înearcă să reducă "drastic" taxele plătite pentru unele patente Ericsson devenite standarde în industria telecom. O astfel de situaţie ar furniza Samsung un avantaj incorect faţă de alţi competitori care plătesc Ericsson pentru patentele respective.

Samsung afirmă că taxele percepute de Ericsson sunt prea mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici