Samsung şi cântecul Gangnam Style au propulsat Coreea de Sud în prim-planul mondial

Succesul planetar al telefoanelor mobile Samsung şi al cântecului Gangnam Style al artistului Psy au adus Coreea de Sud în atenţia marelui public, ţară care are impresia că este eclipsată de vecinii săi China şi Japonia.

724 afișări
Imaginea articolului Samsung şi cântecul Gangnam Style au propulsat Coreea de Sud în prim-planul mondial

Samsung şi cântecul Gangnam Style au propulsat Coreea de Sud în prim-planul mondial

Notorietatea fenomenală a cântecului Gangnam Style, al cărui clip a fost vizionat pe YouTube de un număr record de oameni, a permis identificarea pe harta lumii a Coreii pentru milioane de tineri.

În pofida schimbărilor profunde realizate într-o perioadă scurtă de timp, Coreea de Sud suferă de lipsa recunoaşterii sale în raport cu China şi Japonia. Transformarea ţării ruinate de război şi dictatură militară în a patra mare economie a Asiei şi într-o democraţie solidă este o sursă de mândrie imensă pentru populaţie.

Coreenii consideră însă că ţara lor este încă asociată în străinătate cu restaurante unde se serveşte carne de câine şi cu serialul american MASH, a cărui acţiune are loc în timpul războiului din Coreea (1950-1953).

Chiar şi succesul economic este atribuit altor ţări, mulţi fiind convinşi că Samsung, producătorul smartphone-urilor şi tabletelor Galaxy, şi LG sunt mărci japoneze sau taiwaneze.

Pentru Samsung, 2012 a fost anul recunoaşterii, gigantul sud-coreean al electronicelor devenind principalul concurent al Apple în domeniul aparatelor smartphone şi al tabletelor, cele mai în vogă dispozitele ale momentului.

Samsung a detronat Nokia din poziţia de cel mai mare producător de telefoane la nivel mondial şi are o cotă de peste 31% pe piaţa smartphone-urilor, faţă de numai 3,3% în 2009. Apple deţine o cotă de 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici