Samsung şi Sony vor prezenta produse de top înainte de lansarea noilor iPhone şi iPad. Când vor avea loc lansările

Samsung va prezenta pe 4 septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear şi telefonul-tabletă Galaxy Note 3, iar Sony va dezvălui în aceeaşi zi un nou smartphone Xperia vârf de gamă, au declarat surse apropiate celor două companii.

826 afișări
Imaginea articolului Samsung şi Sony vor prezenta produse de top înainte de lansarea noilor iPhone şi iPad. Când vor avea loc lansările

Samsung şi Sony vor prezenta produse de top înainte de lansarea noilor iPhone şi iPad. Când vor avea loc lansările (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Giganţii asiatici încearcă astfel să atragă atenţia consumatorilor înainte de lansările planificate de Apple pentru această toamnă şi să "fure startul" în cursa pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, informează Bloomberg.

Potrivit unor surse, compania americană va lansa noi versiuni ale iPhone şi iPad pe 10 septembrie.

Sub îndrumarea fostului CEO Steve Jobs, Apple a impus un nou standard pentru lansările de produse, fiecare nouă generaţie a iPod, iPhone şi iPad fiind atent urmărită la nivel global de media, analişti şi publicul larg. Samsung a preluat strategia concurentului american, vârful de gamă Galaxy S4 fiind prezentat în martie la Radio City Music Hall, în New York, într-un show transmis în direct în Times Square.

Samsung va prezenta în luna septembrie gadget-ul Galaxy Gear, un dispozitiv cu sistem de operare Android, purtat la încheietura mâinii, cu funcţii de apel telefonic, SMS, internet şi email, potrivit surselor citate.

Compania sud-coreeană se grăbeşte să aducă "ceasul inteligent" pe piaţă înaintea apariţiei unui produs asemănător de la Apple, care ar fi în dezvoltare potrivit zvonurilor din industrie.

"Ceasul" Samsung nu va fi echipat cu ecran flexibil, deoarece tehnologia nu a ajuns încă în faza de producţie în masă.

Surse apropiate Apple au declarat în februarie că grupul american a desemnat o echipă de aproximativ 100 de oameni pentru dezvoltarea unui gadget de tipul ceasului de mână. Compania a început în Japonia procedurile pentru înregistrarea mărcii "iWatch".

Grupul japonez Sony pregăteşte pentru septembrie un nou smartphone premium în gama Xperia, echipat cu senzori şi tehnologie de imagine regăsite în camerele foto şi televizoarele de înaltă rezoluţie "ultra-HD", potrivit unor surse apropiate situaţiei.

După o perioadă de declin, Sony încearcă o revenire prin dezvoltarea de smartphone-uri, televizoare şi console de jocuri în jurul conţinutului creat de diviziile media ale grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici