Sari din tren, în avion. Din 12 decembrie, pe linia de tren Gara de Nord – Aeroportul Otopeni se va circula non stop

  • Linia de tren Gara de Nord – Aeroport va putea fi folosită din 12 decembrie
  • 72 de trenuri vor circula non stop la fiecare 40 de minute
  • Investiţia a fost de 100 de milioane de euro
3108 afișări
Imaginea articolului Sari din tren, în avion. Din 12 decembrie, pe linia de tren Gara de Nord – Aeroportul Otopeni se va circula non stop

Linia de cale ferată de la Gara de Nord la Aeroport este aproape recepţionată, iar din 12 decembrie vei merge cu trenul să prinzi avionul.

Constructorul ARCADA Galaţi a predat ieri lucrarea către CFR Infrastructură, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi-au dat acordul pentru siguranţa lucrării. Linia a costat 100 de milioane de euro şi se întinde pe 17 kilometri. Investiţia a fost realizată din fonduri europene nerabursabile. Constructorul promite ca vei ajunge la destinaţie în maxim 17 minute, deşi, atunci când a testat linia, preşedintele Iohannis a ajuns la aeroport în 50 de minute.

Recepţia lucrărilor trebuia iniţial terminată în mai, înainte de Euro 2020.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici