Scăderile se adâncesc la Bursa din Bucureşti. Şi marile burse europene afişează pierderi

Scăderile se adâncesc la BVB: BET coboară cu 2,3%. MedLife are minus 4,3%, TeraPlast 4,1%, iar Transgaz 3,3%. Marile burse europene trec pe roşu.

1086 afișări
Imaginea articolului Scăderile se adâncesc la Bursa din Bucureşti. Şi marile burse europene afişează pierderi

Indicele BET al Bursei din Bucureşti se deprecia cu 2,3% în după-amiaza zilei de marţi, 14 iunie, după ce începuse şedinţa de tranzacţionare cu un minus de 1,5%.

Din cei 20 de emitenţi incluşi în BET, cele mai mari declinuri erau la ora publicării ştirii la operatorul privat de sănătate MedLife (M – 4,3%), producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP – 4,1%), transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (TGN – 3,3%) şi Romgaz, producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei ( SNG -3,2%), conform datelor BVB.

Bursa de la Bucureşti scade la începutul şedinţei de tranzacţionare. Ieri, Wall Street a intrat în ghearele ursului.

Toţi indicii bursieri de la BVB se aflau în teritoriu negativ, mai puţin BET-FI (plus 0,05%), din care fac parte cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea. Între timp, indicele consultativ BETAeRO cobora cu 3,2%.

În vestul Europei, toate bursele majore afişau pierderi, după ce începuseră sesiunea de trading de astăzi pe verde. Astfel, indicele paneuropean Stoxx 600 scădea cu 0,9%, după un plus de 0,45%. Anul acesta, indicele a scăzut cu 16,6%. faţă de un declin de 7,7% pe BET.

DAX 30 din Germania şi indicele londonez FTSE 100 se depreciau cu 0,5%, respectiv 0,4%. Evoluţiile de la începutul şedinţei erau de plus 0,7%, respectiv plus 0,4%. WIG20 din Varşovia şi BUX, indicele bursei maghiare, creşteau cu 1,1%, potrivit MarketWatch, citat de ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici