Secretarul american al Trezoreriei spune că a avut întâlniri "productive" privind plafonarea preţului petrolului rusesc

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat sâmbătă că a avut întâlniri productive cu o serie de ţări cu privire la propunerea de plafonare a preţului la petrolul rusesc, în marja unei reuniuni a şefilor de finanţe din Grupul celor 20 de economii majore.

1122 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Trezoreriei spune că a avut întâlniri "productive" privind plafonarea preţului petrolului rusesc

Yellen a declarat că întâlnirile sale bilaterale şi sesiunile generale ale G20 din Indonezia s-au concentrat pe costul uman şi economic al invaziei Rusiei în Ucraina, Statele Unite şi alte ţări "condamnând fără echivoc acţiunile lor ruşinoase".

Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că Yellen s-a întâlnit cu lideri din domeniul finanţelor din Arabia Saudită, Australia, Africa de Sud, Turcia şi Singapore. De asemenea, ea a luat cina cu ministrul canadian de finanţe Chrystia Freeland, a declarat un oficial al Trezoreriei, conform Reuters.

"În ceea ce priveşte costurile energiei, am avut întâlniri bilaterale productive cu peste o jumătate de duzină de omologi de-ai mei, în cadrul cărora am discutat despre meritele unei plafonări a preţurilor şi despre modul în care ne poate ajuta să ne atingem obiectivele de a-i refuza lui Putin venituri pentru maşina sa de război, reducând în acelaşi timp costurile energiei", a declarat Yellen reporterilor în afara locului de desfăşurare a reuniunii.

Ea a spus că un plafon de preţ este unul dintre "instrumentele noastre cele mai puternice pentru a aborda preţurile ridicate cu care se confruntă oamenii în America şi în întreaga lume".

Yellen a spus că a subliniat, de asemenea, importanţa luării de măsuri în cadrul G20 pentru a aborda criza globală a securităţii alimentare. 

Yellen s-a întâlnit cu ministrul saudit de finanţe Mohammed Al-Jadaan, cu trezorierul australian Jim Chalmers, cu ministrul sud-african de finanţe Enoch Godongwana, cu vicepremierul din Singapore Lawrence Wong şi cu ministrul turc de finanţe Nureddin Nebati, a precizat Trezoreria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici