Şeful Apple a fost întrebat de un acţionar dacă Grecia ar putea fi cumpărată de companie

Directorul general al Apple, Tim Cook, a fost întrebat de un investitor, în timpul adunării anuale a acţionarilor, dacă respectiva companie ar putea lua în calcul "cumpărarea Greciei".

793 afișări
Imaginea articolului Şeful Apple a fost întrebat de un acţionar dacă Grecia ar putea fi cumpărată de companie

Tim Cook (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ne-am gândit la multe lucruri, nu şi la asta", a răspuns Cook, potrivit Bloomberg.

Aflată în al cincilea an consecutiv de recesiune şi în al treilea an de criză a datoriilor de stat, Grecia a obţinut la începutul acestei săptămâni avizul miniştrilor Finanţelor din zona euro pentru cel de-al doilea pachet de finanţare externă, de 130 miliarde euro, acordat de guvernele din uniunea monetară şi de FMI pentru evitarea falimentului statului elen.

Apple a acumulat lichidităţi record de aproape 100 miliarde de dolari şi nu a hotărât încă ce va face cu fondurile. Acţionarii cer distribuirea de dividende sau răscumpărarea de acţiuni.

Valoarea acţiunilor Apple a depăşit în acest an pentru prima dată pragul de 500 de dolari, iar capitalizarea companiei a urcat peste 400 miliarde de dolari, cu peste 100 miliarde de dolari mai mult decât PIB-ul Greciei.

Grecia a avut în 2010 un Produs Intern Brut de 227,3 miliarde euro, care a scăzut anul trecut cu 7%, potrivit estimărilor Eurostat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici