Şeful AvtoVAZ: Piaţa auto din Rusia se va contracta cu până la 20% în 2014

Piaţa auto din Rusia se va contracta cu până la 20% în acest an, din cauza încetinirii creşterii economice, a declarat joi directorul general al grupului AvtoVAZ, Bo Andersson, relatează Automotive News.

154 afișări
Imaginea articolului Şeful AvtoVAZ: Piaţa auto din Rusia se va contracta cu până la 20% în 2014

Şeful AvtoVAZ: Piaţa auto din Rusia se va contracta cu până la 20% în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul trecut, livrările de automobile pe piaţa rusă au scăzut cu 6%, potrivit datelor Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Europeni din Moscova.

Andersson a avertizat, la un forum economic organizat la St. Petersburg, că următorii doi ani vor fi dificili pentru piaţa auto din Rusia.

Vânzările AvtoVAZ vor înregistra în acest an un declin de 10%-15%, sub cel al pieţei, ceea ce va permite grupului controlat de alianţa Renault-Nissan să îşi majoreze cota de piaţă până la 20% în 2016, de la 17% în prezent, anticipează Andersson.

Omul de afaceri a mai spus că sancţiunile impuse unor companii, oficiali şi oameni de afaceri apropiaţi de preşedintele Vladimir Putin, de Statele Unite şi Uniunea Europeană, nu au contribuit la contractarea pieţei auto.

Vânzările AvtoVAZ au scăzut cu 15% în primele patru luni ale acestui an, la 128.633 de automobile, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe ansamblul pieţei a avut loc un declin de 4% al livrărilor, la 829.046 unităţi.

Anul trecut, vânzările AvtoVAZ s-au contractat cu 7%, grupul înregistrând pierderi de 7,7 miliarde de ruble (225 milioane dolari), faţă de un profit net de 29,1 miliarde de ruble în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici