Şeful NATO: creşterea preţurilor la alimente, consecinţă directă a războiului Rusiei

Creşterea preţurilor la alimente reprezintă consecinţă directă a războiului Rusiei, a declarat miercuri şeful NATO Jens Stoltenberg.

161 afișări
Imaginea articolului Şeful NATO: creşterea preţurilor la alimente, consecinţă directă a războiului Rusiei

Şeful NATO: creşterea preţurilor la alimente, consecinţă directă a războiului Rusiei

Creşterea preţurilor la produsele alimentare la nivel mondial este „o consecinţă directă" a războiului din Ucraina şi nu, aşa cum a afirmat Moscova, o consecinţă a sancţiunilor impuse Rusiei, a explicat şeful NATO, potrivit BBC.

„Exportul de alimente şi cereale din Ucraina este extrem de critic. Creşterea bruscă a preţurilor la alimente şi cereale arată ramificaţiile globale ale acestui război. Rusia încearcă să creeze o naraţiune că vârful preţurilor la cereale este cauzat de sancţiunile noastre - nu este corect", a declarat Jens Stoltenberg reporterilor la Bruxelles.

Secretarul general a mai spus că sunt în curs de desfăşurare eforturi internaţionale pentru a încerca să se ridice blocada rusă din porturile de la Marea Neagră pentru a permite exportul de cereale ucrainene, Turcia fiind un jucător cheie în negocieri

„Există unele eforturi pentru a scoate unele cereale pe uscat - ţările NATO sunt implicate în acest sens", a precizat Jens Stoltenberg.

La începutul acestei săptămâni, şefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a avertizat cu privire la o creştere bruscă a insecurităţii alimentare la nivel mondial, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici