Sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri guvernanţilor: Calculaţi de câţi bugetari e nevoie şi tăiaţi

Reducerea numărului de bu­ge­tari, asumarea cu nume şi pre­nume a ceea ce au semnat de către toţi cei care participă la ela­borarea şi la execuţia buge­tului şi analiza fe­zabilităţii investiţiilor înce­pute şi viitoare - acestea sunt principalele sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri şi directorii de multi­na­ţionale guvernanţilor care lucrează la bugetul pentru anul 2012.

345 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri guvernanţilor: Calculaţi de câţi bugetari e nevoie şi tăiaţi

Sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri guvernanţilor: Calculaţi de câţi bugetari e nevoie şi tăiaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că ar trebui revizuită structura de personal în raport cu media europeană, adică să se vadă câţi contribuabili corespund unui funcţionar în România şi cum este la nivel euro­pean. Iar dacă se constată că sunt prea mulţi, să se ia măsurile ma­na­geriale necesare. Eu re­du­ceam nu­mărul de an­gajaţi atunci când vânzările scă­deau, e arit­me­tică sim­plă. Sigur vor fi re­zu­l­tate de optimizare bugetară în această zonă dacă se iau deciziile corecte", spune Ovidiu Wencz, executivul care a ocupat timp de nouă ani funcţia de director general al Cam­po­frio.

Potrivit da­telor obţinute de ZF, la sfârşitul lunii iulie 2011 erau înregistraţi, conform Institutului de Sta­tistică, 199.000 de funcţionari în adminis­traţia publică şi apărare, cu 40.000 mai mult decât în decembrie 2004, anul când PDL a venit la putere împreună cu PNL.

Cei 199.000 de funcţionari sunt inima sistemului birocratic, ei fiind în primul rând funcţionarii publici din ministere, agenţii gu­ver­namentale şi aşa-numitele "decon­cen­trate", adică reprezentanţele ministerelor în judeţe.

Mihai Matyas, directorul general al La Fântâna, cel mai mare îmbuteliator local de apă în watercoolere (sisteme de răcire-încălzire) şi un executiv cu ani buni de experienţă în cadrul Pepsi, este de părere că o cooperare mai bună a Gu­vernului cu mediul de afaceri ar putea duce la realizarea unui proiect de buget care să corespundă realităţii anului 2012.

Citeşte mai multe despre sfaturile pe care le dau oamenii de afaceri guvernanţilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici