Şi avocaţii pot beneficia de indemnizaţia lunară de la stat. Condiţiile în care aceştia pot solicita banii

  • Dacă eşti avocat şi activitatea ţi-a fost redusă din cauza efectelor coronavirusului, sigur te interesează faptul că de-acum poţi beneficia de indemnizaţia lunară de aproape 2.400 de lei net, acordată de Guvern pe perioada stării de urgenţă.
  • Pentru a beneficia însă de sprijin, e necesar ca avocaţii să fi realizat venituri sub un anumit plafon în luna pentru care solicită indemnizaţia.
  • Avocaţii au timp până pe 5 mai să solicite indemnizaţia aferentă perioadei 16-31 martie.
1158 afișări
Imaginea articolului Şi avocaţii pot beneficia de indemnizaţia lunară de la stat. Condiţiile în care aceştia pot solicita banii

Starea de urgenţă: Şi avocaţii pot beneficia de indemnizaţia lunară de la stat. Condiţiile în care aceştia pot solicita banii

Includerea avocaţilor printre profesioniştii care pot beneficia, pe perioada stării de urgenţă, de o indemnizaţie în cuantum fix de 75% din salariul mediu pe economie, adică 4.072 de lei brut pentru o lună întreagă, este inclusă în OUG nr. 53/2020, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Statul îţi virează suma brută în cont, însă ulterior vor fi plătite taxele pentru aceşti bani, respectiv impozit pe venit (10%) şi contribuţii sociale (25% contribuţia la pensii şi 10% cea la sănătate).

Totuşi, pentru a primi banii, e necesar ca avocaţii să nu fi câştigat în luna pentru care solicită indemnizaţia un venit mai mare de 5.429 lei brut (echivalentul unui salariu mediu brut) şi, totodată, încasările din luna respectivă să fie cu cel puţin 25% mai mici decât media lunară pe 2019.

Indemnizaţia va fi plătită de stat în baza declaraţiei pe proprie răspundere a avocatului privind îndeplinirea condiţiilor de acordare. Până pe 5 mai, inclusiv, avocaţii interesaţi pot solicita indemnizaţia aferentă perioadei 16-31 martie, la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici