Sistemul de garantare a creditelor din "Prima Casă", extins în alte domenii

Sistemul de garantare a creditelor aplicat de Guvern în Programul "Prima Casă" va fi extins şi în alte domenii, precum agricultura şi administraţiile locale, a anunţat premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Sistemul de garantare a creditelor din "Prima Casă", extins în alte domenii

Sistemul de garantare a creditelor din "Prima Casă", extins în alte domenii (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul a decis extinderea mecanismului de garantare pe care l-am utilizat la Programul «Prima Casă» şi în alte domenii ale economiei. Acelaşi mecanism, prin utilizarea sistemului garanţiilor guvernamentale, să îl multiplicăm în alte domenii ale economiei naţionale. Avem în vedere agricultura, un domeniu strategic al economiei, administraţiile locale, pentru a putea fi sprijinite, a putea implementa programele europene, absorbţia fondurilor europene şi cheltuirea banilor din aceste fonduri, precum şi alte ramuri ale economiei", a declarat şeful Guvernului, la sfârşitul şedinţei de marţi, fără a prezenta detalii suplimentare.

Pentru "Prima Casă", statul garantează creditelor bancare contractate pentru achiziţioanrea sau construcţia unei locuinţe, în limita a 60.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici