Slovacia urmează să primească permisiunea pentru a adopta moneda euro

Slovacia va primi săptămâna viitoare permisiunea pentru a deveni al 16-lea stat membru al zonei euro, informează EUObserver.

90 afișări
Imaginea articolului Slovacia urmează să primească permisiunea pentru a adopta moneda euro

Slovacia urmează să primească permisiunea pentru a adopta moneda euro

Într-un raport oficial, Comisia Europeană confirmă că Slovacia a îndeplinit toate condiţiile pentru trecerea la moneda euro la 1 ianuarie 2009.

"În raportul de convergenţă, Comisia concluzionează că dintre statele supuse evalurării doar Slovacia îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea euro", subliniază proiectul de document, care urmează să fie prezentat la 7 mai.

Potrivit sursei citate, raportul de convergenţă evaluează politicile economice şi fiscale ale statelor membre UE care încă nu fac parte din zona euro. Chiar dacă Marea Britanie şi Danemarca sunt exceptate de la adoptarea euro, restul statelor membre UE au obligaţia legală de a adopta moneda europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici