Şoc pe Bursa de la Bucureşti: 3 miliarde de euro dispar în câteva minute

Şoc pe Bursa de la Bucureşti la începutul zilei de joi. 3 miliarde de euro dispar în câteva minute, iar indicele principal BET s-a prăbuşit cu 5%, anunţă Ziarul Financiar.

12085 afișări
Imaginea articolului Şoc pe Bursa de la Bucureşti: 3 miliarde de euro dispar în câteva minute

Şoc pe Bursa de la Bucureşti: 3 miliarde de euro dispar în câteva minute

Cu 5% se prăbuşeşte indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti la deschiderea şedinţei de joi, 24 februarie 2022, într-un context generalizat de panică, inclusiv pe bursele europene, şi în care se pare că predomină vânzătorii, date fiind ordinele „aruncate” în piaţă.

Potrivit datelor agregate de ZF, nu mai puţin de 15 miliarde de lei (3 miliarde de euro) s-au evaporat din capitalizarea totală a companiilor listate în doar 10 minute. Astfel valoarea totală a companiilor listate la Bucureşti este acum de 224 mld. lei faţă de 239 mld. lei la închiderea de miercuri seara.

Scăderile sunt pe linie: de la minus 8% pentru MedLife, 6% pentru BRD şi TTS, la -5% pentru Romgaz, Fondul Proprietatea. Cea mai tranzacţionată acţiune - Banca Transilvania, are minus 5% şi tranzacţii de 7 mil. lei în doar câteva minute.

Update ora 10:30: Indicii bursieri au scăderi de la 2,8% pentru BET NG la 3% pentru BET şi la 4,75% pentru BetAERO.

Aparent, panica din primele minute de tranzacţionare s-a mai risipit, brokerii vorbind deja de apariţia cumpărătorilor. „Investitorii nu s-au mai panicat ca în ultimele zile. Azi cred că avem mai mulţi cumpărători decât vânzători”, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring.

Potrivit datelor agregate de ZF din platformele brokerilor, cea mai tranzacţionată acţiune în primele 30 minute a strâns 10,3 mil. lei: Banca Transilvania, cu un preţ al acţiunii în scădere cu 2,8%.

La ora 10:30, din piaţa principală a BVB, lucrurile stau astfel: FP minus 3,9%, BRD – 3%, SNN – 2,7%, SNG – 3,2%, TRP – 3,7%, DIGI – 4,4%, M – 4,4%, ONE – 3,8%, SFG -6%.

Update ora 11:30: Scăderile indicilor sunt de la 2,7% pentru BET-NG la 3,6% pentru BET AeRO. Indicele principal BET are minus 3,3%.

Cea mai tranzacţionată acţiune rămâne Banca Transilvania, cu 15,3 mil. lei, la un preţ de 2,575 lei, minus 3,7%. Banca ajunge la 16,3 mld. lei.

La ora 11:30, din piaţa principală a BVB, lucrurile stau astfel: FP minus 3,4%, BRD – 3%, SNN – 3,9%, SNG – 2,9%, TRP – 4,7%, DIGI – 4,2%, M – 5,3%, ONE – 6%, SFG -6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici