Şomajul din zona euro a atins maximul de la crearea monedei unice

Rata şomajului din zona euro a atins în septembrie 10,1%, cel mai ridicat nivel de la crearea monedei unice în 1999, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de august, potrivit datelor publicate vineri de biroul de statistică Eurostat.

35 afișări
Imaginea articolului Şomajul din zona euro a atins maximul de la crearea monedei unice

Şomajul din zona euro a atins maximul de la crearea monedei unice (Imagine: Mediafax Foto)

Şomajul se menţine astfel la o medie de 10% pentru a şaptea lună consecutiv.

Eurostat a revizuit în scădere datele aferente lunii august, pentru care anunţase iniţial o rată de 10,1%.

În septembrie 2009, rata şomajului a fost de 9,8%.

În total, în septembrie erau 15,917 milioane de persoane fără un loc de muncă în cele 16 state din zona euro, cu 67.000 mai multe faţă de august.

La nivelul Uniunii Europene, rata şomajului s-a menţinut la 9,6% din populaţia activă, dar numărul persoanelor fără slujbe a urcat cu 71.000, la 23,109 milioane.

Cea mai scăzută rată a şomajului a fost înregistrată în Olanda (4,4%) şi Austria (4,5%), iar cea mai ridicată în Spania (20,8%), Letonia (19,4% în trimestrul al doilea ), Estonia (18.6% în trimestrul al doilea) şi Lituania (18,2% în trimestrul al doilea).

În Germania şi Franţa, cele mai mari două economii din zona euro, şomajul din septembrie a fost de 6,7%, respectiv 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici