Soros aseamănă China din prezent cu SUA la începutul crizei din 2007-2008

Economia Chinei, bazată pe datorii, seamănă din ce în ce mai mult cu economia Statelor Unite a anilor 2007-2008, înainte ca pieţele de credit să aprindă o recesiune la nivel global, a spus miliardarul George Soros, scrie Bloomberg.

20616 afișări
Imaginea articolului Soros aseamănă China din prezent cu SUA la începutul crizei din 2007-2008

Soros aseamănă China din prezent cu SUA la începutul crizei din 2007-2008

Creşterea creditelor din China este văzută de Soros ca un semn de îngrijorare. Nivelul creditelor în cea de-a doua economie mondială a ajuns la 362 de miliarde de dolari luna trecută, depăşind cu peste 150 de milioane de dolari estimările analiştilor.

Ce se întâmplă în China "seamănă foarte mult cu criza economică din 2007-2008 din SUA", a spus Soros. "Majoritatea banilor pe care băncile îi injectează în economie sunt necesari pentru a ţine în viaţă împrumuturile neperformante şi companii care sunt pe pierdere", a adăugat el.

Soros, care a construit o avere de 24 de miliarde de dolari prin pariuri inteligente pe pieţe, a fost implicat de curând într-un schimb dur de replici cu guvernul chinez.

El a spus la Forumul Economic Mondial din Davos că a început să parieze împotriva valutelor asiatice pentru că o prăbuşire a Chinei este "inevitabilă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici