Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul trimestru cu 12,6%

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au crescut în primul trimestru cu 12,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar înnoptările au fost mai mari cu 14,9%, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

99 afișări
Imaginea articolului Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul trimestru cu 12,6%

Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul trimestru cu 12,6% (Imagine: Shutterstock)

Astfel, sosirile au ajuns la 1,6 milioane, iar înnoptările la 3,21 milioane.

"Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în trimestrul I 2015 77,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,1% , ponderi apropiate de cele din trimestrul I 2014. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (76,8% din total turişti străini), iar din aceştia 83,0% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene", arată INS, într-un comunicat.

Durata medie a şederii a fost în perioada analizată de 2 zile, atât la turiştii români cât şi la cei străini.

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini au provenit din Italia (41.600), Germania (38.400), Israel (28.900), Franţa (24.500) şi Regatul Unit (22.800).

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în trimestrul I de 1,64 milioane, în creştere cu 12,4%.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au însumat 2,81 milioane, în creştere cu 10,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici