Specialiştii spun că poţi solicita o creştere salarială. Iată în ce condiţii

  • , 30% dintre companii au îngheţat creşterile salariale’’, spun specialiştii
  • Dacă un angajat vrea să solicite individual o creştere salarială, este puţin mai greu
  • Unii angajaţi primesc beneficii pe timp de criză, printe ele se numără cel mai des, prima de lucru în condiţii excepţionale
3065 afișări
Imaginea articolului Specialiştii spun că poţi solicita o creştere salarială. Iată în ce condiţii

Specialiştii spun că poţi solicita o creştere salarială. Iată în ce condiţii

Până acum, în perioada martie-aprilie, marile companii aveau procesul anual de mărire a salariilor. Sumele erau echivalente efortulurilor depuse de angajaţi în anul precedent. În prezent, situaţia s-a schimbat.

,,30% dintre companii au îngheţat creşterile salariale şi au amânat acest lucru pentru a doua jumătate a anului’’, spune Oana Botolan, director general la o firmă de consultanţă în resurse umane.

În schimb, dacă un angajat vrea să solicite individual o creştere salarială, este puţin mai greu.

,,Dacă într-adevăr angajatul a preluat şi munca unui alt coleg care a plecat sau care nu poate lucra, dacă face mult mai mult sau lucruri diferite, cred că doar atunci se poate discuta despre o modificare salarială’’, a adăugat aceasta.

,,Totul depinde de situaţia companiei în care lucrezi şi de contribuţia care ţi se cere în timpul crizei. În opinia noastră, puţine industrii îşi vor permite măriri de salarii în 2020. Problema tuturor e mai degrabă menţinerea locurilor de muncă’’, a precizat Raluca Pârvu, business manager la o firmă de consultanţă în resurse umane.

Atenţie, însă, dacă vrei să îţi schimbi locul de muncă în perioada asta.

,,Dacă organizaţia în care te afli în acest moment, ştii că-şi va pierde din volume, clienţi, este evident că e o chestiune de timp până când postul tău va fi în pericol şi angajatorul n-o să mai poată să te susţină. Supravieţuirea poate dura câteva luni, din fonduri externe, din fonduri de avarie. Însă, răspunsul este da, poţi să îţi schimbi locul de muncă’’, a mai adăugat Oana Botolan.

,,Dacă analizezi ce ţi se propune, poţi să îţi schimbi locul de muncă. Mergi la serviciu, pui întrebări, te informezi şi apoi iei o decizie avizată în legătură cu schimbarea job-ului’’, a mai spus Raluca Pârvu.

Unii angajaţi primesc beneficii pe timp de criză, printe ele se numără abonamentele la Netflix, dar şi alte beneficii online, cum ar fi cărţile. Alţii primesc cel mai curent beneficiu, şi anume, prima de lucru în condiţii excepţionale, categorie în care intră medicii, curierii şi firmele de producţie alimentară.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici