Ssangyong are nevoie de ajutor din partea Coreei de Sud

Ssangyong Motor şi acţionarul său majoritar, grupul chinez SAIC Motor Corp, au solicitat ajutoare de stat din partea guvernului de la Seoul pentru constructorul auto sud-coreean, care se confruntă cu prăbuşirea vânzărilor şi creşterea costurilor cu materiile prime.

27 afișări
Imaginea articolului Ssangyong are nevoie de ajutor din partea Coreei de Sud

Ssangyong are nevoie de ajutor din partea Coreei de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, SAIC şi Ssangyong poartă discuţii cu reprezentanţii sindicatelor, pentru a stabili măsuri viabile pentru reducerea costurilor cu forţa de muncă la uzinele companiei sud-coreene.

"În prezent, SAIC şi Ssangyong caută susţinerea băncilor şi guvernului din Coreea de Sud", se arată într-un comunicat al grupului chinez.

SAIC nu a precizat natura ajutorului cerut şi nici dacă intenţionează să acorde finanţare Ssangyomg.

Cei mai mari constructori de autovehicule din întreaga lume au cerut sprijinul guvernelor, pentru a depăşi cu bine perioada de criză.

Industria auto globală se confruntă cu o scădere accentuată a cererii pentru maşini, accesul din ce în ce mai dificil la lichidităţi, creşterea preţurilor la materiile prime şi volumul mare al stocurilor acumulate, care exercită presiuni suplimentare asupra bugetelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici