SSIF Broker ar putea avea pierderi de 70 mil. lei, după ce a constituit un provizion de 72,4 mil.lei

SSIF Broker Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut provizioane de 72,4 milioane lei ca urmare a scăderii valorii de piaţă a acţiunilor din portofoliu, ceea ce ar putea duce la pierderi de 70,4 milioane lei, în cazul în care cheltuielile vor fi înregistrate în contul de profit şi pierdere.

13 afișări

Înregistrarea provizioanelor în contul de profit şi pierdere ar urma să ridice cheluielile totale la 89,6 milioane lei, ceea ce va duce la pierderi de 70,4 milioane lei, potrivit informaţiilor de pe site-ul firmei de brokeraj.

Anterior înregistrării provizioanelor, SSIF Broker a anunţat că a încheiat anul trecut cu un profit de 1,3 milioane lei, conform rezultatelor financiare preliminate remise la jumătatea lunii februarie Bursei de Valori Bucureşti. Câştigul a fost astfel cu mult sub profitul, de 38,3 milioane lei, din 2007.

Totuşi, profitul SSIF Broker ar putea să nu fie afectat dacă firma va înregistra provizioanele în capitalurile proprii. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a modificat la începutul lunii martie un ordin prin care provizioanele constituite pentru scăderea valorii participaţiilor din portofoliul pot fi înregistrate în capitalurile proprii, fără să afecteze profiturile realizate.

SSIF Broker avea la sfârşitul anului trecut capitaluri proprii de 86,5 milioane lei, potrivit informaţiilor de pe site-ul firmei de brokeraj.

Potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, firma ar urma să obţină un profit de 852.000 de lei.

Societatea de intermediere estimează că în acest an veniturile totale vor fi de 8,5 milioane lei, de peste două ori mai reduse faţă de 2008, când au fost de 19,2 milioane lei, potrivit

Astfel, firma mizează că va încasa dividende de 3,8 milioane lei, cu 11,7% peste cele primite de anul trecut, de 3,4 milioane lei.

Veniturile din comisioane ar urma să se reducă de peste trei ori, de la 6,1 milioane lei la 1,6 milioane lei.

În acelaşi timp, firma estimează că va avea cheltuieli totale de 7,6 milioane lei, de peste două ori mai reduse faţă de cele preliminate pentru anul trecut, de 17,1 milioane lei.

Conducerea SSIF Broker intenţionează să diminueze în acest an costurile cu salariile cu 42,5%, de la 3,4 milioane lei la 2 milioane lei. Firma are 31 de sedii agenţii şi sucursale, conform informaţiilor existente pe site-ul SSIF Broker.

Societatea are un capital social de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul societăţii de brokeraj, cel mai mare pachet de acţiuni, respectiv 8,22%, este deţinut de Ioan Cârţiş, iar firma de construcţii Intervalco din Baia Mare are o participaţie de 6,18%, în timp ce directorul general al SSIF Broker, Petru Prunea, are 3,5% din titluri. Prunea a fost înlocuit de Anton Ionescu la finele săptămânii trecute din funcţia de preşedinte al firmei de brokeraj. Ionescu deţine acţiuni reprezentând 4,16% din capitalul societăţii.

În partea a doua a şedinţei bursiere de marţi, acţiunile SSIF Broker erau tranzacţionate la preţul de 0,111 lei, în creştere cu 8,82% faţă de luni, iar transferurile cumulau 314.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici