Stadionul din Constanţa va fi ridicat de un constructor român. Cine se luptă pentru proiectul de 80 milioane de euro

Arena de 18.000 de locuri din Constanţa încă aşteaptă desemnarea firmei responsabile de execuţie, potrivit ZF, iar durata de proiectare şi de execuţie a lucrării este estimată la 28 de luni.

937 afișări
Imaginea articolului Stadionul din Constanţa va fi ridicat de un constructor român. Cine se luptă pentru proiectul de 80 milioane de euro

Ciprian Marica, acţionar minoritar la Farul, pe stadionul în care au năvălit buldozerele

Două companii locale – Construcţii Erbaşu şi SSAB – concurează pentru a pune mâna pe contractul de circa 80 de milioane de euro pen­tru construirea unui stadion de 18.000 de locuri în Constanţa.

După ce compania lui Cristian Erbaşu a fost declarată câştigătoare la licitaţie, firma SSAB a contestat pier­derea, astfel că acum cazul se află în instanţă, unde Compania Naţională de Investiţii, beneficiarul proiectului, susţine în continuarea desemnarea Construcţii Erbaşu.

„Situaţia se află acum la Curtea de Apel, va mai dura până când va fi luată o decizie. Deocamdată s-au demolat con­struc­ţiile existente (stadionul vechi Farul – n. red.), etapă de care s-a ocupat firma Apolodor. Compania Naţională de Investiţii trebuie să ia terenul gol, iar constructorul va veni să ridice stadionul“, spune Cristian Erbaşu, proprietarul uneia dintre firmele care au participat la licitaţie.

Concurenţa acerbă dintre cei doi constructori pe un proiect de asemenea calibru arată cât de mult s-au dezvoltat companiile româneşti din această industrie, unde, în urmă cu un deceniu, cu greu un antreprenor local ar fi putut pune mâna pe un contract de zeci de milioane de euro. Obiceiul încetăţenit de-a lungul anilor era ca firme de construcţii să apeleze la subcontractori, şi nu să execute chiar ele lucrări. Acum însă este vorba despre companii cu suficientă forţă de muncă încât să ducă la bun sfârşit proiectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici