Starbucks: Preţurile cafelei au atins niveluri record din cauza speculatorilor financiari

Preţurile cafelei au atins niveluri record pentru ultimii aproape 15 ani din cauza speculatorilor financiari, piaţa neprezentând probleme la nivelul ofertei, şi nici al cererii, a declarat directorul executiv al grupului american Starbucks, Howard Schultz.

287 afișări
Imaginea articolului Starbucks: Preţurile cafelei au atins niveluri record din cauza speculatorilor financiari

Preţurile cafelei au atins niveluri record din cauza speculatorilor financiari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este nefericit faptul că suntem martorii unor niveluri record ale preţurilor cafelei, cele mai mari din ultimii aproape 15 ani. Nu este lipsă de cafea pe piaţă şi nu există probleme la nivelul cererii", a afirmat Schultz.

El a adăugat că preţurile materiilor prime, printre care şi cele ale cafelei, au fost duse la niveluri maxime de către speculatori.

Starbucks este operatorul uneia dintre cele mai cunoscute reţele de cafenele din lume.

Cotaţiile cafelei arabice se situează la maximele ultimilor 13 ani, iar cele ale zahărului brut la cele mai ridicate niveluri ale ultimelor trei decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici