Statele Unite salută acţiunile UE pentru gestionarea crizei datoriilor suverane

Statele Unite au salutat luni acţiunile asumate de Uniunea Europeană pentru gestionarea crizei datoriilor, conform unui comunicat comun publicat după summitul UE-SUA desfăşurat la Casa Albă.

270 afișări
Imaginea articolului Statele Unite salută acţiunile UE pentru gestionarea crizei datoriilor suverane

Statele Unite salută acţiunile UE pentru gestionarea crizei datoriilor suverane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La rândul său, UE a anunţat că se aşteaptă ca Statele Unite să acţioneze pe termen scurt pentru reducerea deficitului bugetar, conform textului publicat după întrevederea preşedintelui SUA, Barack Obama, cu preşedintele UE, Herman Van Rompuy, şi cu şeful Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

"Statele Unite salută acţiunile şi determinarea UE de a lua toate măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii financiare în zona euro şi pentru depăşirea crizei. Suntem angajaţi să lucrăm împreună pentru revigorarea creşterii economice, pentru crearea de locuri de muncă şi pentru asigurarea stabilităţii financiare. Vom face aceste lucruri luând măsuri care să răspundă preocupărilor pe termen scurt în legătură cu creşterea economică şi problemelor bugetare şi financiare, consolidând bazele unei creşteri durabile", precizează UE şi SUA.

Anterior, Casa Albă îndemnase Uniunea Europeană să acţioneze "cu forţă şi determinare" pentru soluţionarea crizei datoriilor. "Poziţia noastră este şi a fost mereu că este foarte important ca Europa să acţioneze cu forţă şi determinare încă de acum pentru gestionarea crizei", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Jay Carney, reiterând că Statele Unite sunt convinse că europenii pot face faţă crizei economice.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici