Statul ar putea deconta 20% din pierderile afacerilor din HoReCa

  • Industria HoReCa a scăzut cu 80% anul ăsta
  • În România sunt 400 de mii de angajaţi în această industrie
  • Statul ar putea deconta 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020 raportat la 2019
422 afișări
Imaginea articolului Statul ar putea deconta 20% din pierderile afacerilor din HoReCa

Dacă eşti antreprenor în HoReCa, îţi spun că Guvernul s-ar putea să te ajute cu o nouă schemă de ajutor de stat. Guvernul român ţi-ar putea compensa 20% din pierdererea cifrei de afaceri pe 2020 raportat la 2019. Dacă se va aproba, o să poţi să aplici online. Au spus-o premierul Ludovic Orban şi Ministrul Economiei Virgil Popescu. Radu Dumitrescu este fondatorul grupului de restaurante Studio Hospitality Concept. Câteva dintre cele mai populare restaurante pe care antreprenorul le deţine sunt Stadio, Social 1 şi NOR. Acesta spune că vei vedea, în sfârşit, normalitatea, pentru că vor avea de câştigat cei care au lucrat corect şi nu au fraudat statul.

Înseamnă un lucru extra-mega-super-ordinar, este ceva spectaculos. Dacă s-ar întâmpla, ar fi extraordinar! Este o gură de oxigen extrem de importantă şi ne va ajuta foarte mult. Ne-ar ajuta foarte mult să putem să trecem peste perioada asta în care suntem, să ne fie mai uşor. Ok, normal că vom pierde bani, normal că ne va fi foarte greu, dar vom pierde mai puţin. Nu cred că este soluţia salvatoare 100%, dar este o gură de oxigen super importantă”, spune Radu Dumitrescu, fondator grup SHC.

La Constanţa, George Ticu, directorul restauratului Ammos Constanţa, nu este la fel de încântat. Spune că deja şi-a închis cele două restaurante.

„Totuşi este o sumă destul de mică. Totuşi bine decât nimic, tot este ceva, dar nu cred că va fi o mare salvare să zic aşa. Sau aceasta era cheia şi gata, acum nu o să mai fie nicio problemă”, consideră George Ţicu.

Îţi mai spun şi că în Spania între măsuri se anunţă bonificaţii sau chiar exonerare de la plata asigurărilor sociale pentru angajaţi, prelungirea creditelor publice acordate de stat şi mijloace legale pentru renegocierea chiriilor. În Italia, în perioada octombrie-decembrie, este prevăzut un plan de finanţări nerambursabile de 5 miliarde de euro pentru HoReCa, turism şi micile PFA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici