Strauss-Kahn: Zona euro nu este în pericol

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a reiterat, marţi, că zona euro nu este în pericol, în condiţiile în care bursele internaţionale şi euro au înregistrat scăderi puternice din cauza temerilor privind extinderea crizei datoriilor.

25 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: Zona euro nu este în pericol

Strauss-Kahn: Zona euro nu este în pericol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există un pericol pentru zona euro. Traversăm o perioadă foarte agitată din cauza măsurilor de austeritate din Grecia şi a lipsei de încredere în zona euro", a afirmat Strauss-Kahn într-o dezbatere televizată privind economia mondială, în Brazilia.

Declinul puternic al pieţelor internaţionale de capital a fost determinat marţi de temerile legate de soliditatea economiei şi sectorului financiar din Spania.

Şeful FMI a declarat tot marţi că piaţa spaniolă a muncii este prea rigidă şi trebuie să fie reformată.

"În Spania există multă rigiditate, piaţa muncii nu funcţionează. Chiar şi în periodele favorabile, au existat mulţi şomeri, mulţi angajaţi pe termen scurt. Toate acestea arată că piaţa muncii nu funcţionează", a explicat Strauss-Kahn.

Rata şomajului, de peste 20% în primul trimestru, este cea mai ridicată din zona euro, precum şi din OCDE.

Şeful FMI a arătat că piaţa muncii trebuie să fie mai eficace, iar angajările şi concedierile să se facă similar cu procedurile la nivel european.

Strauss-Kahn, membru al Partidului socialist francez, a mai spus că FMI apreciază reformele anunţate de guvernul spaniol de aceeaşi orientare, dar că măsurile trebuie acum să fie şi aplicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici