STUDIU Bateriile de stocare a energiei i-ar putea ajuta pe consumatori să economisească sume mari de bani

  • Un studiu arată că bateriile i-ar putea ajuta pe consumatori să economisească până la 34 de milioane de euro pe an.
  • Energia stocată poate furniza energie electrică atunci când nu există suficientă energie eoliană sau solară pentru a satisface cererea.
5129 afișări
Imaginea articolului STUDIU Bateriile de stocare a energiei i-ar putea ajuta pe consumatori să economisească sume mari de bani

Consumatorii de energie electrică ar putea economisi un total de 34 de milioane de euro pe an cu ajutorul bateriilor de stocare a energiei. Companiile energetice încep să instaleze sisteme de baterii care pot stoca energie electrică pentru a asigura o aprovizionare constantă de la generatoarele regenerabile.

Studiul calculează că tehnologia ar putea reduce cu 34 de milioane de euro costul de generare a energiei electrice în Irlanda. Raportul explică că bateriile pot furniza energie electrică atunci când nu există suficientă energie eoliană sau solară pentru a satisface cererea, potrivit The Irish Times

În acelaşi timp, bateriile pot prelua şi stoca energie care altfel ar fi irosită în timpul perioadelor în care electricitatea regenerabilă este abundentă. Depozitarea de lungă durată, poate ajuta la echilibrarea perioadelor cu viteze mari şi scăzute ale vântului. Vitezele vântului sunt fie foarte scăzute, fie foarte mari în jumătatea anului.

Paddy Phelan, preşedintele Asociaţiei Irlandeze de Stocare a Energiei, care a comandat studiul, a remarcat că toată lumea a înţeles necesitatea mai multor generatoare de energie electrică eoliană şi solară.

Dar nu mulţi sunt conştienţi de rolul crucial al stocării de energie pentru a permite acest lucru”, a spus el.

Depozitarea energiei este vitală pentru a oferi o sursă cu emisii scăzute de capacitate fermă de rezervă pentru a asigura securitatea alimentării cu energie”.

Raportul arată că sistemul irlandez are nevoie de 1.900 de megawaţi de stocare, care ar costa 128 de milioane de euro, dar ar economisi un total de 162 de milioane de euro, pentru un câştig net de 34 de milioane de euro.

Malcolm Noonan, ministrul de stat la Departamentul pentru Locuinţe şi Administraţie Locală, va lansa raportul luni la birourile consilierilor non-profit. Compania suedeză de consultanţă AFRY a finalizat studiul pentru Asociaţia Irlandeză de Stocare a Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici