SUA cer tuturor statelor producătoare de petrol să majoreze livrările

SUA a cerut marţi ţărilor producătoare de petrol, inclusiv membrilor Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), să majoreze livrările de ţiţei ca răspuns la creşterea recentă a preţurilor hidrocarburilor.

83 afișări
Imaginea articolului SUA cer tuturor statelor producătoare de petrol să majoreze livrările

SUA cer tuturor statelor producătoare de petrol să majoreze livrările (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ultimele luni, am fost martorii creşterii cererii, pe fondul revenirii economiei, ceea ce a dus la majorarea cotaţiilor, şi ne aşteptăm ca toate statele producătoare de petrol să majoreze producţia destinată pieţelor ca răspuns la această tendinţă", a declarat secretarul american adjunct al Energiei, Daniel Poneman.

Intensificarea violenţelor din Libia a dus la creşterea preţului petrolului la peste 106 de dolari pe baril pe bursa de la Londra. În aceste condiţii, SUA supreaveghează cu atenţie evoluţia evenimentelor din Orientul Mijlociu, a menţionat oficialul american.

"Suntem îngrijoraţi de posibilitatea ca preţurile prea mari să afecteze creşterea economică a statelor consumatoare de petrol", a spus Poneman.

El apreciază că, pentru moment, nu există o penurie fizică de petrol pe piaţă.

OPEC asigură 44% din producţia mondială de ţiţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici