NEWS ALERT   SUA intră în SHUTDOWN peste 4 zile. Milioane de americani sunt în mare dificultate, Ucraina riscă să rămână fără ajutoare financiare semnificative

  • Casa Albă se pregăteşte pentru o posibilă închidere a guvernului dacă Congresul nu reuşeşte să ajungă la un acord privind finanţarea până pe 1 octombrie.
  • Liderii Senatului au ajuns la un acord care ar menţine guvernul deschis până pe 17 noiembrie, cu fonduri pentru Ucraina şi dezastrele interne, dar nu este clar dacă Camera Reprezentanţilor îl va adopta.
  • O închidere ar afecta personalul neesenţial al Casei Albe, precum şi mii de angajaţi ai FAA şi TSA, care ar trebui să lucreze fără plată. Ar putea provoca şi întârzieri pentru călători.
10905 afișări
Imaginea articolului SUA intră în SHUTDOWN peste 4 zile. Milioane de americani sunt în mare dificultate, Ucraina riscă să rămână fără ajutoare financiare semnificative

U.S. Capitol Visitor Center

Casa Albă, Congresul şi alte instituţii federale se pregătesc acum pentru un „shutdown" (închidere sau blocaj guvernamental atunci când Congresul nu ajunge la un acord comun privind bugetul pe următorul an).

Oficialii de rang înalt ai aripii de vest elaborează planuri - care angajaţi sunt „esenţial” şi care angajaţi vor fi concediaţi începând cu 1 octombrie, potrivit CNN

Termenul limită pentru finanţarea guvernului este doar la câteva zile distanţă.

Se aşteaptă ca majoritatea celor mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui Joe Biden să fie desemnaţi „esenţiali”, ceea ce înseamnă că nu vor fi concediaţi, a declarat un oficial al administraţiei.

Planificarea de urgenţă care este în curs a început cu adevărat vineri, când Biroul pentru Management şi Buget a început procesul formal de comunicare cu agenţiile despre posibilitatea de a opri toate lucrările considerate „neesenţiale”.

Chiar şi Biden plănuieşte să rămână la Washington în acest weekend, pe măsură ce probabilitatea unui blocaj guvernamental se întrevede la orizont. 

Cu patru zile până la expirarea finanţării, liderii Senatului au ajuns marţi la un acord care ar menţine guvernul funcţional până pe 17 noiembrie.

Ucraina ar putea rămâne fără ajutoare financiare consderabile, dar ar putea primi doar 6,2 miliarde de dolari.

Vor mai fi alocate 6 miliarde de dolari pentru dezastrele pe plan intern, a relatat CNN.

În culise, Casa Albă nu este încrezătoare că cele două camere alle Congresului, şi anume, Senatul controlat de democraţi, şi Camera Reprezentanţilor dominată de republicani, pot ajunge la un acord reciproc în următoarele zile.

„Nimic nu este inevitabil, dar cu fiecare zi care trece, este mai probabil”, a spus un oficial al Casei Albe despre blocajul guvernamental.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici