Suciu, BNR: Banca Naţională şi Finanţele caută o dată convenabilă pentru o întâlnire

Banca Naţională a României şi Ministerul Finanţelor încearcă să găsească o dată convenabilă pentru o întâlnire instituţională, în cadrul Comitetului Naţional privind Supravegherea Macroprudenţială, pentru o discuţie privind efectele taxei pe lăcomie asupra sistemului bancar.

522 afișări
Imaginea articolului Suciu, BNR: Banca Naţională şi Finanţele caută o dată convenabilă pentru o întâlnire

Suciu, BNR: Banca Naţională şi Finanţele caută o dată convenabilă pentru o întâlnire

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a precizat, la Realitatea TV, că în perioada următoare Ministerul Finanţelor este implicat într-o serie de evenimentel legate de preşedenţia Consiliului Europei, dar s-a declarat convins că va fi identificată o dată potrivită.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat recent că îl va invita pe Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, la minister, pentru o discuţie privind băncile.

Guvernatorul a susţinut că o discuţie despre bănci trebuie să fie făcută în cadrul Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM), iar el, ca preşedinte al acestui Comitet, ia în calcul să convoace o şedinţă extraordinară în care să se discute despre taxa pe activele financiare pentru bănci.

În privinţa evoluţiei cursului de schimb, care a avut în ultima perioadă creşteri constante ale euro la maxime istorice în raport cu leul, purtătorul de cuvânt al BNR a explicat că va fi atins un punct de echilibru, pe care îl suportă economia României. „NUu facem estimări, dar suntem preocupaţi şi urmărim cu atenţie evoluţia pieţelor. BNR poate estompa anumite excese care apar”, a spus Suciu.

Creşterea cursului din ultima perioadă are cauze interne şi externe, printre care importurile mai mari de bunuri sau de energie sau Brexit, a spus purtătorul de cuvânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici