Sun Plaza, cel mai mare mall din România, se va deschide pe 25 februarie - FOTO

Sparkassen Immobilien şi firma EMCT au stabilit pentru 25 februarie data de deschidere a celui mai mare centru comercial din România, Sun Plaza, în sudul Bucureştiului, investiţie de 200 milioane de euro, cu o întârziere de o săptămână faţă de cea mai recentă dată anunţată de cele două companii.

1737 afișări
Imaginea articolului Sun Plaza, cel mai mare mall din România, se va deschide pe 25 februarie - FOTO

Sun Plaza, cel mai mare mall din România, se va deschide pe 25 februarie (Imagine: www.sunplaza.ro)

Finalizarea proiectului cu o suprafaţă construită de 210.000 de metri pătraţi, din care 80.000 spaţii închiriabile, a fost amânată de mai multe ori, data iniţială de deschidere fiind anul 2008.

Ultima dată de deschidere a fost anunţată în luna octombrie a anului trecut, respectiv 18 februarie.

Proiectul este dezvoltat de firma EMCT, investitorul fiind Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank. Centrul va cuprinde 150 de magazine, 2.000 de locuri de parcare şi are o conexiune cu staţia de metrou Piaţa Sudului, printr-un pasaj subteran. Potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor celor două companii, proiectul era închiriat în proporţie de peste 90%.

Printre retailerii prezenţi în cadrul centrului comercial se numără hypermarketul Cora, cu 23.000 metri pătraţi suprafaţă construită, Baumax, care îşi deschide pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi prima unitate din Bucureşti, Mobexpert, cu un magazin de 10.300 metri pătraţi, şi lanţul de electrocasnice Flanco, cu 2.500 metri pătraţi.

De asemenea, centrul comercial va găzdui un magazin C&A, precum şi brandurile Inditex, respectiv Zara, Pull and Bear, Bershka şi Stradivarius, care vor ocupa o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi.

Dezvoltatorul proiectului estima anul trecut o cifră de afaceri anuală a retailerilor de cel puţin 300 de milioane de euro.

Retailerii plătesc pentru spaţiile din centrul comercial o chirie fixă, care variază în funcţie de chiriaş, la care se adaugă un procent din vânzări, cuprins între 1,75% şi 9%.

Sun Plaza, situat în sudul Capitalei, la intersecţia şoselelor Calea Văcăreşti, Olteniţei, Berceni şi Vasile Niţu, va mai cuprinde şi o clădire de birouri clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 8.300 de metri pătraţi, care vor fi finalizate în vara acestui an.

Sparkassen Immobilien mai deţine două terenuri în România, dintre care unul în zona Griviţa din Bucureşti, unde intenţionează să construiască spaţii de birouri şi un hotel de patru stele de 17.000 metri pătraţi. Al doilea teren se află în Jilava, lângă Bucureşti, unde compania ar putea dezvolta un centru comercial.

Compania EMCT, înregistrată în România, este controlată de doi oameni de afaceri francezi şi este dezvoltatorul Sun Plaza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici