Sursele de finanţare pentru IMM-uri, dezbătute la Mediafax Talks about SMEs

Sursele posibile de finanţare şi soluţiile de business pentru IMM-uri au fost analizate de antreprenori, bancheri şi reprezentanţi ai Guvernului la noua ediţie a conferinţei Mediafax Talks about SMEs, pe care Mediafax a organizat-o împreună cu Fundaţia Post-Privatizare joi, 26 mai.

1328 afișări
Imaginea articolului Sursele de finanţare pentru IMM-uri, dezbătute la Mediafax Talks about SMEs

Sursele de finanţare pentru IMM-uri, în dezbatere la Mediafax Talks about SMEs

Evenimentul a avut loc de la ora 10.00, la Hotel Howard Johnson din Bucureşti.

Cea de-a patra ediţie Mediafax Talks about SMEs i-a avut ca speakeri pe:

Moderator al evenimentului a fost Cristian Dimitriu - director editorial al Mediafax Group.

Lectorii au adus în dezbatere problema accesării fondurilor europene şi a bugetelor alocate în acest an programelor destinate întreprinderilor mici şi mijlocii. Simplificarea procedurilor de depunere a proiectelor pentru accesare şi a celor pentru decontarea plăţilor efectuate este una dintre principalele teme ale conferinţei.

De asemenea, evenimentul a pus în discuţie produsele financiare destinate IMM-urilor, atât din perspectiva băncilor care acordă finanţare, cât şi a antreprenorilor care au nevoie de aceste fonduri.

Participanţii la Mediafax Talks about SMEs au vorbit, totodată, despre soluţii de reducere a costurilor şi de eficientizare a activităţilor şi despre rolul produselor IT în această privinţă.

Conferinţa de joi a fost transmisă live pe www.mediafax.ro/live.

Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri: Numărul firmelor care nu pot returna creditele este în scădere faţă de 2010

Numărul firmelor mici şi mijlocii care nu pot rambursa creditele a scăzut în acest an şi se remarcă o creştere a împrumuturilor IMM-urilor pentru investiţii în detrimentul celor pentru "subzistenţă", a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Hidegcuti, Fondul de Contragarantare: Strategia pentru IMM-uri nu se va putea aplica, nu sunt bani

Măsurile din strategia pentru IMM-uri pentru 2009-2013, aflată în discuţie de aproape doi ani, nu vor putea fi aplicate pentru că nu mai este timp pentru a fi bugetate, a declarat joi la seminarul MEDIAFAX Talks about SMEs, Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Român pentru Contragarantare.

Mediafax Talks about SMEs face parte din seria de evenimente de business Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, le organizează începând din 2006.

Evenimentul are ca parteneri CEC Bank, Alpha Bank, FNGCIMM, Fondul Român de Contragarantare şi Microsoft şi se desfăşoară cu sprijinul Structural Consulting Group.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici