Sursele de finanţare pentru IMM-uri, dezbătute la Mediafax Talks about SMEs

Sursele posibile de finanţare şi soluţiile de business pentru IMM-uri au fost analizate de antreprenori, bancheri şi reprezentanţi ai Guvernului la noua ediţie a conferinţei Mediafax Talks about SMEs, pe care Mediafax a organizat-o împreună cu Fundaţia Post-Privatizare joi, 26 mai.

1216 afişări
Imaginea articolului Sursele de finanţare pentru IMM-uri, dezbătute la Mediafax Talks about SMEs

Sursele de finanţare pentru IMM-uri, în dezbatere la Mediafax Talks about SMEs

Evenimentul a avut loc de la ora 10.00, la Hotel Howard Johnsondin Bucureşti.

Cea de-a patra ediţie Mediafax Talks about SMEs i-a avutca speakeri pe:

  • Andreea Paul Vass - consilier al premierului,

  • Peter Barta - director executiv al FundaţieiPost-Privatizare,

  • Aurel Şaramet - preşedintele Fondului Naţional de Garantare aCreditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii,

  • Ioan Hidegcuti - preşedinte al directoratului Fondului Român deContragarantare,

  • Mirela Iovu - vicepreşedinte CEC Bank,

  • Daniela Niculescu - director al Direcţiei IMM din AlphaBank,

  • Mihaela Marinescu - inspector de concurenţă la Direcţia Ajutorde Stat din Consiliul Concurenţei,

  • Teodora Pasa - şef serviciu în Departamentul Fonduri Structuraledin Alpha Bank şi

  • Dan Barna - Managing Partner al Structural Consulting Group.

Moderator al evenimentului a fost Cristian Dimitriu -director editorial al Mediafax Group.

Lectorii au adus în dezbatere problema accesării fonduriloreuropene şi a bugetelor alocate în acest an programelor destinateîntreprinderilor mici şi mijlocii. Simplificarea procedurilor dedepunere a proiectelor pentru accesare şi a celor pentru decontareaplăţilor efectuate este una dintre principalele teme aleconferinţei.

De asemenea, evenimentul a pus în discuţie produsele financiaredestinate IMM-urilor, atât din perspectiva băncilor care acordăfinanţare, cât şi a antreprenorilor care au nevoie de acestefonduri.

Participanţii la Mediafax Talks about SMEs au vorbit, totodată,despre soluţii de reducere a costurilor şi de eficientizare aactivităţilor şi despre rolul produselor IT în aceastăprivinţă.

Conferinţa de joi a fost transmisă live pewww.mediafax.ro/live.

PreşedinteleFondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri: Numărulfirmelor care nu pot returna creditele este în scădere faţă de2010

Numărul firmelor mici şi mijlocii care nu pot rambursacreditele a scăzut în acest an şi se remarcă ocreştere a împrumuturilor IMM-urilor pentru investiţii îndetrimentul celor pentru "subzistenţă", a declarat Aurel Şaramet,preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentruIMM-uri.

Hidegcuti, Fondul deContragarantare: Strategia pentru IMM-uri nu se va putea aplica, nusunt bani

Măsurile din strategia pentru IMM-uri pentru 2009-2013, aflatăîn discuţie de aproape doi ani, nu vor putea fi aplicate pentru că nu mai este timp pentrua fi bugetate, a declarat joi la seminarul MEDIAFAXTalks about SMEs, Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Românpentru Contragarantare.

Mediafax Talks about SMEs face parte din seria de evenimente debusiness Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor deinformaţie generală şi de afaceri din România, le organizeazăîncepând din 2006.

Evenimentul are ca parteneri CEC Bank, Alpha Bank, FNGCIMM,Fondul Român de Contragarantare şi Microsoft şi se desfăşoară cusprijinul Structural Consulting Group.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici