Tabără despre bugetul Agriculturii: Indicatorii principali sunt creionaţi pe trei ani

Ministerul Agriculturii a transmis toate datele privind bugetul pe 2012 Ministerului de Finanţe, întrucât indicatorii principali în domeniu "sunt creionaţi pe trei ani", astfel că nu se negociază nimic la această dată, afirmă ministrul de resort, Valeriu Tabără.

153 afișări
Imaginea articolului Tabără despre bugetul Agriculturii: Indicatorii principali sunt creionaţi pe trei ani

Tabără despre bugetul Agriculturii: Indicatorii principali sunt creionaţi pe trei ani (Imagine: Mircea Gherase/Mediafax Foto)

"Aşteptăm câteva elemente de indicatori macro-economici şi apoi putem şti. Ceea ce ştim la această dată este că indicatorii principali pe agricultură sunt creionaţi pe trei ani. Sigur că sunt anumite mişcări legate situaţia economică europeană şi vedeţi că sunt evenimentele numărul unu care se derulează de la o zi la alta", a afirmat, sâmbătă, la Bistriţa, Valeriu Tabără, întrebat fiind despre bugetul Agriculturii pe anul viitor.

El a declarat că este important că România a câştigat o "poziţie extraordinară, legat de menţinerea gradului de expunere a sistemului bancar pe piaţa românească, neretragerea banilor din băncile fiice aflate în România", acest lucru dând siguranţă mai mare celor care investesc şi mai ales siguranţă financiară.

Întrebat dacă au loc negocieri şi în privinţa banilor care vor fi alocaţi în 2012 Agriculturii, el a spus: "La această dată, noi nu negociem nimic".

"Noi avem indicatorii pe trei ani, toate documentele sunt făcute, sunt la Ministerul de Finanţe. Probabil că se aşteaptă şi trecerea echipei de la FMI să se vadă şi care este starea economiei. Se ştiu indicatorii cu destul de multă precizie, însă s-ar putea să existe observaţii pe care să trebuiască să le negociem cu FMI. Nu vom renunţa la subvenţii. Nu se pune problema. Unul din obiectivele pe care le-am avut cu FMI - restructurarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) am făcut-o şi chiar e o restructurare profundă", a declarat el.

Ministrul Agriculturii a participat, sâmbătă, la Bistriţa, la a XIV-a ediţie a Târgului Oierilor, eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici