Ţara care va îngheţa preţurile a 1.500 de bunuri de consum, pe fondul inflaţiei

Guvernul argentinian a anunţat vineri un acord cu supermarketurile şi furnizorii de bunuri de larg consum pentru a îngheţa sau a reglementa strict preţurile la aproximativ 1.500 de produse, în încercarea de a limita inflaţia, care se estimează că va atinge 100% în acest an, scrie Reuters.

1128 afișări
Imaginea articolului Ţara care va îngheţa preţurile a 1.500 de bunuri de consum, pe fondul inflaţiei

Ţara care va îngheţa preţurile a 1.500 de bunuri de consum, pe fondul inflaţiei

Guvernul peronist de centru-stânga se confruntă cu o scădere a popularităţii şi cu proteste de stradă, deoarece spirala preţurilor afectează puterea de cumpărare a populaţiei, în timp ce un deficit abrupt şi rezervele valutare în scădere creează riscuri pentru economie.

Ministerul Economiei a declarat că un nou program "Preţuri corecte", care acoperă bunuri de consum, de la alimente şi băuturi până la produse de curăţare, va contribui la "stabilizarea preţurilor produselor în favoarea consumatorului".

Unele articole vor avea o creştere de 4% înainte de a intra în schema de îngheţare a preţurilor timp de patru luni; altele vor începe programul la valorile actuale, dar pot creşte cu până la 4% pe lună.

Înaintea alegerilor de anul viitor, furia a început să se amplifice în condiţiile în care nivelul sărăciei se apropie de 40%. Mii de persoane au protestat joi împotriva guvernului şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), care a împrumutat miliarde de dolari ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici