Tăriceanu: Multe oraşe au un deficit de spaţii de cazare pentru turismul de afaceri

România se confruntă încă, în multe oraşe, inclusiv în Bucureşti, cu un deficit puternic al spaţiilor de cazare pentru mediul de afaceri, iar investiţiile în sectorul turismului trebuie orientate şi spre promovarea acestui tip de servicii, a declarat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Multe oraşe au un deficit de spaţii de cazare pentru turismul de afaceri

Tăriceanu: Multe oraşe au un deficit de spaţii de cazare pentru turismul de afaceri (Imagine: Mediafax Foto)

"Industria hotelieră nu se bazează numai pe turismul de vacanţă, ci şi pe ceea ce numim componenta de afaceri. Din acest punct de vedere, cred că în multe dintre oraşele, regiunile României, ca de altfel şi în Bucureşti, există încă un deficit puternic de spaţii de cazare pentru ceea ce înseamnă mediul de afaceri. Cred că acest potenţial trebuie avut în vedere, ca de altfel şi componenta de turism clasic", a spus Tăriceanu la conferinţa internaţională în domeniul industriei ospitalităţii organizată, luni, la Bucureşti.

El a arătat că potenţialul turistic al României poate fi valorificat prin promovarea Deltei Dunării şi a mânăstirilor din nordul Bucovinei, zonelor considerate "atuuri majore" pentru atragerea turiştilor.

În discursul susţinut în faţa participanţilor la conferinţă, premierul s-a referit şi la evoluţia economiei în ultima perioadă şi a arătat că actuala criză financiară internaţională poate avea efecte asupra investiţiilor în România, creditelor de consum şi nivelului de creştere economică pentru perioada următoare, prin scăderea lichidităţilor şi scumpirea creditelor.

El i-a asigurat însă pe reprezentanţii industriei turismului că Executivul va investi în continuare în educaţie-cercetare şi infrastructura de transport, inclusiv prin construcţia a două autostrăzi care să asigure o legătură între nordul şi sudul ţării, respectiv între Moldova şi Transilvania.

"Criza financiară va determina probabil o relativă încetinire a creşterii economice, dar rezultatele vor fi cu mult peste media europeană. Să aveţi încredere în performanţa economică a ţării", a spus Tăriceanu participanţilor la conferinţă, amintind că investiţiile se bazează pe stabilitate economică şi politică, asigurată prin aderarea la NATO şi UE, precum şi pe un deficit bugetar de maximum 3% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici