Taxa de pod la Giurgiu-Ruse, redusă cu 30% de la 1 ianuarie

Taxa de pod la Giurgiu-Ruse va fi redusă cu 30% de la 1 ianuarie 2009, a declarat, vineri, directorul de comunicare al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Ştefan Szobotka.

390 afișări
Imaginea articolului Taxa de pod la Giurgiu-Ruse, redusă cu 30% de la 1 ianuarie

Taxa de pod la Giurgiu-Ruse, redusă cu 30% de la 1 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

În prezent, taxa pentru trecerea autoturismelor este de 6 euro, abonamentul pe şase luni este 700 de euro, iar pe un an 1.170 euro. La microbuze, taxa de trecere este de 12 euro, iar la autocare şi autobuze de 28 de euro.

Totodată, la vehiculele de peste 12 tone şi maxim patru axe, taxa este de 43 de euro, respectiv 5.000 euro abonamentul pe şase luni.

"Reducerea a fost stabilită în urma negocierilor dintre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi omologul său bulgar, Peter Mutafciev. După negocierile bilaterale dintre miniştri s-a stabilit că taxa de pod Giurgiu-Ruse se va reduce cu 30% începând cu 1 ianuarie 2009", a spus Szobotka, după un seminar pe tema transporturilor.

Podul este funcţional din 1954, fiind singurul care face legătura între România şi Bulgaria peste Dunăre.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici