Telefoanele iPhone ar putea fi mai scumpe. Efectele noilor tarife vamale anunţate de Donald Trump pentru China

Noile tarife vamale pentru China, anunţate de preşedintele american Donald Trump pentru importuri de 300 de miliarde de dolari, ar putea scumpi telefoanele iPhone, arată o analiză Bank of America citată de Reuters.

133 afișări
Imaginea articolului Telefoanele iPhone ar putea fi mai scumpe. Efectele noilor tarife vamale anunţate de Donald Trump pentru China

Telefoanele iPhone ar putea fi mai scumpe. Efectele noilor tarife vamale anunţate de Donald Trump pentru China

Apple Inc ar putea înregistra un impact asupra câştigurilor sale anuale în urma aplicării noilor tarife vamale suplimentare, de 10%, anunţate de Donald Trump de la 1 septembrie, au spus analiştii de la Bank of America.

Nota BofA estimează că Apple ar putea majora preţurile iPhone cu aproximativ 10%, reducând cererea cu 20%, adică aproximativ 10 milioane de unităţi.

Acţiunile Apple, aflate pe un trend ascendent, au scăzut cu 2,5% vineri, după anunţul lui Trump.

Apple a redus preţurile iPhone în China la începutul acestui an, după ce ratele de schimb valutare au făcut telefoanele prea scumpe pentru mulţi consumatori locali.

La nivel global, vânzările de iPhone au scăzut cu 12%, la 25,99 miliarde de dolari în ultimul trimestru, după o reducere cu 17% în trimestrul precedent.

Taguri:
aplle,
taxe vamale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici